Joakim Østensen-Fjeld

Terrengsyklist

 

HealthPack snakker med Joakim Fjeld

Jeg heter Joakim og er 32 år gammel. Min store lidenskap er terrengsykling. Dette har jeg drevet aktivt med siden 2014 ca og det har blitt mye av både terreng maraton og rundbane. Daglig jobber jeg som byggeleder i Bærum kommune hvor jeg har mye varierte og store prosjekter.

Syklingen tar mye av fritiden min både til hverdag og i helgene noe jeg deler med både samboer og gode venner. Jeg har alltid like fart og spenning og det er gøy å teste nye grenser og nå nye mål!

HealthPack: Si oss litt fra bildet ovenfor.

Joakim: Dette er fra et Fatbike ritt på Modum for noen år tilbake når alt skulle testes og fatbike var intet unntak. Gøy å delta på sånne type ritt hvor lista kanskje er noe lavere enn på andre ritt. En annerledes erfaring å sykle ritt på snø og i minusgrader enn på sommerhalvåret.

Jeg liker HealthPack veldig godt fordi det er enkelt. Før var det lett at alt dette med vitaminer og tilskudd gikk i glemmeboka og det ble et tiltak fordi det var så mange ekser og tok lang tid. Nå er det kun en liten pose hver dag og det er egentlig ingen unnskyldninger for å glemme. Enkelt og greit!

HealthPack: Hva gjør du for å holde deg i form og hvorfor valgte du denne aktiviteten?

Joakim: For å holde meg i form trener jeg stort sett hver dag utenom en hviledag i løpet av uka, i hvert fall så langt det lar seg gjøre. Det er en prioritet og noe som er viktig for meg. Terrengsykling er egentlig noe som kom litt tilfeldig for meg og jeg ble raskt hektet. Ingen dager er like og det byr på spenning og adrenalin. Det er alltid varierende, og det er gøy å se fremgang.

HealthPack: Mange sliter med å rekke å trene i en travel hverdag, har du noen tips for å klare å sette av tid? 

Joakim: Jeg prøver å være effektiv på jobb og setter alltid av tid til en økt i løpet av dagen. En treningsøkt trenger ikke nødvendigvis å vare så lenge, alt er bedre enn ikke noe og får man klemt inn en halvtime er det egentlig nok! Man må ikke være så kritisk mot seg selv og det greit å droppe en økt her og der fordi det oppstår andre ting.  

HealthPack: Hvordan ser din treningsuke ut?

Joakim: Min treningsuke består som regel av 6 økter, en hver dag bortsett fra en hviledag. Det varierer mellom langkjøring, intervaller og lek og moro i skogen. I perioder følger jeg et spesifikt opplegg fra trener, spesielt i sesong hvor det er mye ritt, mens andre deler av året blir det litt mer hva jeg selv føler for.

HealthPack: Hvorfor tar du HealthPack?

Joakim: Jeg er tilhenger av HealthPack fordi det er en super måte å få i seg det jeg behøver at vitaminer, omega-3 og mineraler. Mer lettvin måte skal man lete lenge etter tror jeg! 

HealthPack: Hva liker du best med HealthPack?

Joakim: Jeg liker HealthPack veldig godt fordi det er enkelt. Før var det lett at alt dette med vitaminer og tilskudd gikk i glemmeboka og det ble et tiltak fordi det var så mange ekser og tok lang tid. Nå er det kun en liten pose hver dag og det er egentlig ingen unnskyldninger for å glemme. Enkelt og greit!