Ingunn Baastad

Langrenn, styrke og sykling

    

HealthPack snakker med Ingunn Baastad

Jeg er 46 år, gift med Thor, og vi har 4 barn (to jenter og to gutter) som er 6, 10, 18 og 21 år. Vi er en aktiv familie som deler samme interesser, og liker å være aktive ute i naturen sammen. Vi går på ski på vinteren og ellers går vi mye tur og sykler.

Begynte nylig i jobb som Lederassistent i Nokut, og så jobber jeg som trener ved siden av. Har også vært i Elixia/SATS-systemet i 15 år. Jeg elsker å sykle på sommerhalvåret, både på sti i skogen og landeveiene. På vinteren går jeg mye på langrenn, som alltid har vært min favoritt-idrett, og så trener jeg – og instruerer andre, i styrke.

HealthPack: Si oss litt fra bildet ovenfor.

Ingunn: I vinter, rett før Corona smalt, fikk jeg akkurat med meg Holmenkollmarsjen. Jeg er ambassadør for Skiforeningen, og jobben min som ambassadør der er å fremme markaglede. Jeg var så heldig å få gå rennet og fikk en fantastisk opplevelse på alle plan. Rennet ble flyttet til Brovoll, Romeriksåsen fra Krokskogen og Nordmarka grunnet snømangel, men rennet ble ikke mindre morsomt for det!

Fantastisk trase, og for en stemning! Mye mestring og mye skiglede! Jeg har gått flere skirenn før, blant annet har jeg gått Birken 5 ganger og Holmenkollmarsjen for flere år siden. Det kan være litt stress å gå skirenn, men ved å være godt forberedt og ta det som en tur med fokus på sin egen mestring, så blir det straks morsommere 😊

Anbefaler alle å gå et renn i livet, og da er Holmenkollmarsjen mitt beste tips.

Jeg liker kvaliteten i vitaminene, mineralene og omega-3 samt enkeltheten med det. I tillegg har jeg merket en helsegevinst ved det. Jeg er mer opplagt, og så har både negler og hår blitt så mye sterkere. Jeg kan ta med meg disse små posene på reise og på ferie, så har jeg alltid med meg vitaminer i stedet for flere forskjellige vitaminpakker. Veldig fornøyd!

HealthPack: Hva gjør du for å holde deg i form og hvorfor valgte du denne aktiviteten?

Ingunn: Jeg tror på variert trening – både når det gjelder treningsform og belastning. Siden jeg er en sånn person som kjeder meg lett ved å bare gjøre en ting, så synes jeg det er gøy å variere treningen min. Jeg sykler og løper på sommeren, både på sti og på landevei, og på vinteren går jeg masse på langrenn.

I tillegg trener jeg utholdende styrke gjennom hele året. Jeg synes kombinasjonen av disse tingene passer til meg, og vet også at det å variere treningen gir minst belastning på kroppen.

HealthPack: Mange sliter med å rekke å trene i en travel hverdag, har du noen tips for å klare å sette av tid? 

Ingunn: Planlegg uken sammen med familien. Lag en struktur for når man skal trene, og gjennomfør. I tillegg anbefaler jeg å lage en avtale med noen, finn deg en passende treningspartner som gjør at terskelen for å avlyse treningen blir mye høyere. Sett også gjennomførbare mål – f.eks antall ganger i uken, og ikke legg listen for høy.

Klarer du målet noen uker, så er det lettere å fortsette. Jeg tror også det viktigste med treningen er å finne treningsglede og mestring. Hvis noe er gøy, så blir det automatisk noe man prioriterer.

HealthPack: Hvordan ser din treningsuke ut?

Ingunn: 2 styrkeøkter og 2-3 økter med kardiotrening hvorav 1-2 er kortere økter og en er lang.

HealthPack: Hvorfor tar du HealthPack?

Ingunn: Fordi jeg liker det enkle ved det; en pakke med alt jeg trenger av vitaminer, mineraler og omega-3. I tillegg har jeg merket en helsegevinst ved det; jeg er mer opplagt, og så har både negler og hår blitt så mye sterkere. Veldig fornøyd!

HealthPack: Hva liker du best med HealthPack?

Ingunn: Jeg liker kvaliteten i vitaminene og mineralene. Som nevnt forrige spørsmål, så liker jeg enkeltheten med det, jeg kan ta med meg disse små posene på reise og på ferie, så har jeg alltid med meg vitaminer i stedet for flere forskjellige vitaminpakker. Plassbesparende!